Schrijf je hier gratis in op de nieuwsbrief
KLIK HIER !
Een hoger menselijk potentieel binnen handbereik dankzij Greater Potentials!

17-18 September 20011

Oeroude Geheimen Van Mentale Kracht, Concentratie En Innerlijke Energie

 

Beste lezer,
Hier zijn enkele belangrijke vragen, beantwoord ze zorgvuldig:

Probeerde je ooit te mediteren en zat je dan te vechten om je gedachtestroom stil te krijgen,
maar wat je ook deed, je kon ze niet stoppen?

Gebeurt het soms dat je mediteert en je jezelf heel de tijd afvraagt of je het wel goed doet?

Heb je totaal geen, of misschien maar een vaag idee van wat je nu eigenlijk kunt verwachten van meditatie?

Heb je al zoveel gehoord en gelezen over verschillende vormen van meditatie, dat je tussen het bos de bomen niet meer ziet? Wou je dat iemand je  eens eindelijk tot in de details, en stap voor stap gewoon uitlegde wat je nu precies moet doen?

 

Klaag je soms over een zwakke concentratie en focus?

Het Is Niet Jouw Schuld!

Misschien heb je op de kermis wel eens de attractie gezien waarbij je in een touwladder kunt klimmen? Plots verschijnt er dan een kerel  die zonder veel moeite de ladder inklimt en die het doet lijken alsof het een fluitje van een cent is.


Maar als je dan zelf probeert even snel boven te komen en de prijs binnen te halen, wordt het al vlug duidelijk dat het toch niet zo simpel is.


Er is blijkbaar een bepaalde techniek of truc die je moet kennen… maar die enkel aan de "insiders" wordt doorgegeven.


Een buitenstaander lukt het zonder die informatie niet om de ladder te beklimmen, op enkele zeldzame uitzonderingen na.

Hetzelfde is waar voor meditatie

…als je nooit de juiste techniek hebt gekregen, dan blijf je maar proberen en tast je eigenlijk in het duister.

Mijn Verhaal…

Van kindsaf had ik een buitengewone interesse voor hoe de menselijke geest werkt en tot welk potentieel het ons toegang kan geven. Ik had geen speciale vermogens en las hopen boeken over het onderwerp, volgde cursussen, etc. maar overal botste ik wel op iets dat niet helemaal steek hield of was de vooruitgang maar traag.

Bijna ging ik geloven dat ik misschien fout zat en dat je echt een gave moest hebben om de latente vermogens te benutten. Maar gelukkig concentreerde ik me op het zoeken naar praktische technieken…

En na verloop van tijd had ik genoeg vreemde ervaringen om te bevestigen dat ik op het juiste spoor zat, wat mijn enorme dorst naar kennis aanwakkerde. Steeds meer was ik er van overtuigd dat het  om aan te leren vermogens gaat, en het dus enkel een kwestie is om iemand te vinden die het je kan leren.
 

Zo begon ik informatie uit zowat elk continent te verzamelen over het potentieel van onze geest.En na heel wat reizen, stelde ik vast dat veel van de in het Westen beschikbare informatie over spirituele groei of de training van de geest, niet volledig, niet juist, sterk verwaterd of verkleurd is.
 

Hoe Een Goeroe Mij Testte


Op een avond kreeg ik een oefening van één van mijn goeroes – iemand die ik na lang zoeken en door een samenloop van "toevallige" omstandigheden had ontmoet- een meditatie oefening met een bepaalde mantra, die ik dezelfde nacht van 23u. tot 4u. moest doen.

 

Zoiets was ik ondertussen al gewend…
deze keer echter, bracht hij er wat extra dingen in: ik moest op een kussen van een vierkante meter blijven zitten zonder het te verplaatsen, tegelijkertijd met mijn hand een bepaalde beweging maken…
en dat alles terwijl ik geblinddoekt was!

 

Al snel merkte ik dat dit een van de lastigste opdrachten was die ik al had gekregen. Tijdens de meditatie had ik fasen waarin mijn gedachten volledig weg waren. Ik weet niet hoe lang want ik was alle besef van tijd volledig verloren: het kon zijn dat de oefening nog 2 uur duurde of nog 5 minuten… ik had geen idee.
 

Er ontstond een gevecht met mijzelf om te blijven zitten en de oefening te doen…
uiteindelijk kwam mijn leraar me om 5u verlossen uit deze beproeving – een uur later dan nodig.


In een zucht van ‘verlichting’ vertelde ik hem dat dit toch wel zwaar was. Hij grijnsde en haalde een voorwerp met bizarre tekens uit de blinddoek.


Vervolgens legde hij mij uit dat dit plaatje via mijn ogen energie wegzoog, waardoor de oefening veel moeilijker werd en mijn wilskracht echt op de proef gesteld werd.


Met een glimlach legde hij uit dat hij deze methode gebruikte om te testen of zijn student serieus is…

… en dat, als hij niet serieus is, hij dan ook niet de volledige technieken en methoden kreeg. Ineens werd het mij duidelijk waarom in het Westen zoveel gebrekkige informatie is.

Maar Het Hoeft Niet Zo Te Zijn


Kijk, als je halve, gebrekkige of zelfs onjuiste informatie krijgt en die wordt je als juist en volledig gepresenteerd – soms met de beste bedoelingen – dan kun je er ook niks aan doen dat je niet de resultaten behaalt waar je eigenlijk van droomt.


Ontdek De 5 Meest Gemaakte Fouten Bij Mediteren

1. De Gedachten Volledig Willen Stilzeten

 Goed, het is inderdaad mogelijk de gedachten stil te zetten, en het is iets dat je kunt leren. Heb je je ooit al eens afgevraagd waarom je jouw gedachten denkt te moeten stopzetten? Want vaak is het iets dat volledig uit de context wordt gehaald.


Het stopzetten van de gedachten is een bijeffect dat automatisch optreedt als je een meditatie goed doet. Niet het doel op zich. Het is de ultieme stap om controle te nemen over je gedachten op de bewustzijnsniveaus waar ze veel meer kracht hebben. Zo voorkom je problemen als je op die niveaus actief bent.


Wel iets nuttigs om te beheersen, dus. Voor ver gevorderde trainingen is het zelfs noodzakelijk: er zijn meesters in China die je zelfs niet binnenlaten, als je niet minstens 2 uur zonder gedachten stil neer kunt zitten.


Gelukkig bestaat er een speciale methode om op een natuurlijke manier met je gedachten om te gaan zodat je uiteindelijk gewoon door training steeds langer in deze staat vertoeft.

2. Op Het Verkeerde Moment Van De Dag Mediteren

Wist je dat er bepaalde momenten van de dag zijn die goed zijn voor bepaalde meditaties, maar voor andere net nefast?

Er bestaat een cyclus in de energie waarbij positieve en negatieve energie zich afwisselen volgens een natuurlijk ritme.

 

De meeste mensen hebben geen weet van dit ritme en mediteren wanneer ze zin hebben. Er is een ideale periode voor gewone meditatie, en mediteren in die fase maakt het je makkelijker om geconcentreerd maar toch ontspannen te blijven.

 

Voor meditaties waarbij energie wordt opgewekt is dan weer een andere tijdspanne ideaal. Op sommige periodes is het zelfs niet gezond omdat je dan negatieve energie opwekt.

 

Het speelt dus een rol welke meditatie je wanneer doet.

Top-atleten kennen de ritmes van het lichaam en houden in hun training rekening met de verschillende fases van hun biologische klok gedurende de dag. Net zoals bij de fysieke training van top-atleten, is het voor mentale training belangrijk je te richten op de verschillende fases van de energetische cyclus. 


3. Niet Goed Weten Wat Je Wilt Bereiken In Je Meditatie


Er bestaan wel honderden vormen van meditatie. Allen hebben een verschillende doelstelling. Zo heeft een simpele visualisatie meditatie een heel ander doel dan een diepe zen meditatie. Je moet dus weten wat je wilt bereiken om de juiste meditatievorm te gebruiken.


Een belangrijk onderscheid is de actieve versus de passieve meditatie.


Actieve meditaties
zijn die waarbij je aan bepaalde doelstellingen werkt: manifesteren, doelen verwezenlijken, informatie ophalen. Bij deze vormen gebruik je de geest op een actieve manier om iets tot stand te brengen. Het is een dynamische vorm.

Passieve meditaties zijn dan weer een vorm waarbij de geest net tot rust moet komen en meer naar binnen gericht moet zijn. Het trainen in deze vorm van meditatie geeft je een sterkere concentratie en focus, zodat je gedachten in de actieve meditatie meer kracht hebben.

4. Een Verkeerde Houding Bij De Meditatie


Ok, om gewoon even wat te ontspannen of lekker "mindful" te zitten zijn, maakt je houding niet zo veel uit. Er zijn wel enkel puntjes waar je op moet letten, zoals een rechte rug en geen geknelde lichaamsdelen.

Indien je echter bezig wilt zijn met meditatie als een mentale training, met als doel je concentratie te verscherpen en je geesteskracht te verhogen om toegang te krijgen tot je volle menselijk potentieel, dan komt het wél aan op details. Dat is als het verschil tussen amateur voetbal en spelen bij de profs.


Zo bijvoorbeeld, maakt de houding van het hoofd al een verschil. Eén houding doet het aantal gedachten toenemen, een andere maakt je slaperig. Ook de positie van de ogen speelt een rol. En zelfs de positie van de benen heeft belang, aangezien die bepaalt hoe de rug kromt en dus hoe vlot de energie kan doorstromen. Het zijn net deze details waarin de sleutels zitten.

5. Enkel Aandacht Voor De Geest En Niet Voor Het Lichaam


Uiteraard komt het omgekeerde veel meer voor. Het bekende spreekwoord geeft het wat aan: "Een gezonde geest in een gezond lichaam."

 
Als je enkel je geest traint maar daar je lichaam verder niet bij betrekt, is er geen balans. Evenzo indien je enkel het lichaam traint maar niet de geest.

Dank voor steeds weer deze mooie kostbare wijsheden.
Hartelijk bedankt, groeten

Jan

 

Hoi Koenraad,
dank je wel, geweldig dat je je zo inzet.
warme groet,
Margot

De cursus Ultra Dynamic Mind heb ik ook net
achter de rug wat een mooie ervaring was en het E-book geeft meerwaarde.
Frank

 

Ik heb na de cursus geen sein meer gegeven maar ik werk aan wat je ons leerde!! ..en ja het helpt ons vooruit en dat is het belangrijkste !!
met interessante hoogtepunten !!
Rozemarie

Hallo Koenraad
Hartelijk bedankt voor je inzet ik heb genoten van je cursus en hoop van het geleerde de nodige vruchten te plukken. Hoop je spoedig nog eens te spreken het een en ander heeft mij erg aangesproken.
Paul

 

 


Waarom Is Meditatie Belangrijk?

In de eerste plaats is meditatie noodzakelijk voor een spirituele groei waarbij je al jouw latente vermogens wenst te ontwikkelen. Je moet namelijk in staat zijn naar veel diepere bewustzijnsniveaus door te dringen, maar daar nog steeds in staat zijn bewust te functioneren. Verder dien je over de nodige energie te beschikken en moet die energie in balans zijn.

Via meditatie is dit te bereiken. Een goede meditatie brengt je energie in balans terwijl je naar diepere niveaus van bewustzijn afzakt. Er zijn dan andere specifieke meditatie oefeningen die er op gericht zijn je energie op te bouwen. Indien je geen goede methode voor meditatie hebt gaat je spirituele groei eenvoudigweg trager, of niet.

Indien je bijvoorbeeld werkt met dingen die voortkomen uit de hype rond The Secret, maak je het jezelf veel moeilijker dan nodig indien je jouw geest niet traint via meditatie. In deze film doen ze het lijken of je gewoon maar aan dingen moet denken,en ze zich als bij toverslag in je leven zullen manifesteren…
 

… helaas vertellen ze je niet alles. Ja, je gedachten hebben kracht en kunnen dingen in beweging zetten. Echter voor de meeste mensen is de kracht achter hun gedachten te beperkt om het soort veranderingen tot stand te brengen die ze eigenlijk zoeken.
 

Wat ontbreekt er dan? Ten eerste de training waarbij men bewustzijnsniveaus leert gebruiken waarop de gedachten echt kracht hebben. Ten tweede een methode om de energie op te bouwen die nodig is zodat dingen zich kunnen manifesteren.

Het Verhaal Van De Zen Meester

Toen de zen meester Seung Sahn voor een controle naar het ziekenhuis ging, merkte de dokter problemen met zijn hart. Deze had ondertussen genoeg kennis over de effecten van visualisatie als hulp bij genezing, en stelde de zen meester een visualisatie voor.

 

De zen meester deed de oefening en bij een latere controle stelde de dokter een duidelijke verbetering vast. De meester vertelde hem echter dat dit geen correcte meditatie is…,  enkel een "herstel je lichaam meditatie".
 

Hierop vroeg de dokter wat dan het verschil is? De meester vertelde dat bij deze visualisatie de geest alle kanten op gaat, niet gefocust is. Bij echte meditatie is de geest zo gefocust als een laser en loopt niet alle kanten op.

Welk Verschil Brengt Meditatie Dan?

Wel, het is inderdaad vergelijkbaar met het verschil tussen licht van een gewone lamp en een laserstraal. Bij een gewone lamp wordt het licht alle kanten opgestuurd en gaat veel energie verloren. Men noemt dat divergent licht, en daar zit weinig kracht achter.

De laser daarentegen werkt met een straal van licht dat super gefocust is en volledig op de zelfde frequentie is gericht…


We weten allemaal tot wat een laser in staat is. Met meditatie doe je hetzelfde: je traint je geest om met een veel sterkere focus te werken en om zo veel meer kracht achter je gedachten te kunnen plaatsen.

Effect Op De Gezondheid

Ondertussen is ook al heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positieve effecten van meditatie. De lijst is redelijk lang, maar ik haal de belangrijkste punten even aan. Als gevolg van meditatie is bij mensen het volgende waar te nemen:

 • Positief effect op het immuunsysteem
 • Helpt hersenhelften samenwerken: synchronisatie
 • Toegenomen leervaardigheid en mentale focus
 • Groter optimisme en makkelijkere omgang met uitdagingen
 • Vermindering in slaaptijd, hogere kwaliteit van de slaap, met toegenomen energie tijdens de wakkere uren
 • Dysfunctionele gedragingen of gevoelens zoals angst, boosheid, rusteloosheid en depressie verdwijnen als  sneeuw voor de zon en zijn niet langer een probleem

Om die reden en omwille van de onjuiste, gebrekkige of onvolledige informate die er over meditatie is en alle misverstanden die daar uit voortvloeien besloot ik over te gaan tot het geven van…

Een Cursus Over Meditatie

Ik wou echter niet zomaar een cursus maken, dus ik ging eerst goed na wat zo een mentale training zou moeten bevatten.

Wat is deze cursus niet? Het is geen vaag verhaal dat je belooft om verlicht te raken in een dag. Ook is het niet iets waarbij enkel vage theorieën worden verkondigd en veel zweverige toestanden aan te pas komen. Niet iets zoals The Secret, waar mensen veel wordt beloofd terwijl ze te weinig middelen aangereikt krijgen om die beloftes echt continu te kunnen waar maken. Goed, het is wel mooi dat mensen bewust worden gemaakt van de kracht van hun gedachten maar helaas wordt je de illusie  verkocht dat je zonder je geest te trainen de kracht ervan toch volledig kunt benutten.


Nee, het moest een praktische mentale training worden.

 

Hier zijn enkele van de dingen die je in deze cursus zult leren:

Een bewezen stap per stap methode die elke keer werkt om rust in je hoofd te brengen en je geest te trainen in de korst mogelijke tijd, tot je een punt van stilte bereikt die zelfs de Daila Lama jaloers zou maken.

Een meditatie methode om je geest te trainen tot je een laserscherpe concentratie hebt, zodat je visualisaties met gemak en ijzersterke focus kunt vasthouden en je doelen zich manifesteren alsof je ze van een menukaart bestelt.

Eindelijk het volledige plaatje met al de details, zodat je precies weet wat je moet doen en je geen uren of zelfs jaren tijd verliest met te lopen zoeken, of misschien zelfs de halve wereld moet afreizen om dit te vinden. Beeld je eens in hoe snel je vooruit zou gaan als je kon stoppen met twijfelen of je het wel goed doet en zeker wist wat je moest doen.

Leer praktische methoden om meer energie te verzamelen uit verschillende zuivere, natuurlijke bronnen. Deze methoden zijn sowieso niet makkelijk te vinden, maar als ze al in boeken staan, worden ze vaak maar gedeeltelijk uitgelegd en daardoor verkrijg je maar een klein deel van de energie die je zou kunnen verzamelen als je de complete methode had. Ik leer je energie halen uit: de sterren, bomen en planten, water, aarde en lucht.

Een manier van mediteren die je energiedoorstroming in balans brengt, zodat de kundalini vrij en zonder problemen kan stromen.

Een aantal fysieke technieken die ik zorgvuldig selecteerde uit diverse methoden en waarmee je niet enkel grote hoeveelheden energie opwekt, maar die ook vlot door je lichaam doet gaan. De hoeveelheid innerlijke kracht die je hiermee opwekt is immens.

De exacte ademhalingsmethoden en intenties die je gebruikt bij de specifieke meditaties zodat je jezelf kunt concentreren op het doen van de methode en niet meer moet zitten twijfelen wat je nu eigenlijke moet doen.

Ik leer je wat de specifieke tijden zijn gedurende de dag die optimaal zijn om elke oefening te doen, daardoor maak je het jezelf al stukken makkelijker.

Voor Wie Is Deze Cursus Niet?

Laten we wel wezen, een cursus zoals deze is niet geschikt voor iedereen. Uiteraard is het moeilijker in dien je zware fysieke of mentale stoornissen hebt.


Mensen die eerder op zoek zijn naar een zweverig verhaaltje met gezellige visualisatie oefeningetjes, zullen deze training mentaal waarschijnlijk te zwaar vinden en niet de juiste motivatie hebben om met deze technieken en methoden aan de slag te gaan.


Indien je een magische pil zoekt om quasi direct verlicht te raken, zonder daar moeite voor te willen doen en je geest te trainen, dan is deze cursus niet wat je zoekt.


Als je zo een mate van rust in je geest kunt brengen dat je zelfs stil en rustig blijft in een situatie waarbij al de zenboeddhisten rond je in de lucht springen, dan kan ik je niet zoveel meer leren.


Voor het geval dat je niet minstens een half uur twee tot drie keer in de week kunt inlassen om rustig te gaan zitten en je volledig te richten op jouw mentale training – alsof je een sport doet voor je ziel – dan ontbreekt bij jou eenvoudigweg de sterke motivatie en wil die nodig is om dit soort oefeningen met succes af te ronden. 


Personen die geen enkel moeite hebben om hun concentratie minstens een uur bij een enkele visualisatie of in complete stilte te houden, zonder dat er ook maar een andere gedachte opborrelt en dat terwijl ze niet eens de pootjes van de vlieg opmerken die over hun gezicht loopt, hoeven deze cursus ook niet meer te doen.


Hoe Weet Je Of Dit Programma Iets Voor Jou Is?

In het geval dat je eigenlijk niet zo goed weet of de meditatie die je doet, je wel vooruit helpt om je potentieel te benutten…  is de kans groot dat je een verkeerde methode gebruikt. 

Dan doe je er goed aan een methode te leren die je stap per stap uitlegt wat je nu eigenlijk precies moet doen om de bewustzijnsstaat te bereiken, zonder dat je daarover nog moet twijfelen.


Als het je soms overkomt dat je in slaap valt tijdens je meditatie, doe je iets verkeerd dat waarschijnlijk makkelijk kan worden verholpen. In deze cursus kun je ontdekken wat.


Je wilt leren hoe je jouw concentratievermogen en focus naar ongekende hoogten brengt? Leer dan hier hoe je de kracht van je gedachten enorm kunt doen toenemen.


Je hebt al genoeg vage theoretische cursussen gehad en wilt gewoon praktische training waarbij je aan den lijve ondervindt wat nu eigenlijk de bedoeling is?

  

 
 

Kort Samengevat

In een notendop is dit wat je gedurende het programma: Meditatie & Energie Cultivatie kunt verwachten:
 

 

Module 1 : Meditatie

 • Een meditatie methode die wordt uitgediept tot in de details en erop is gericht jouw geesteskracht te ontwikkelen en je concentratie vermogen te verscherpen.

  • Ook wordt door deze specifieke vorm van meditatie jouw energiestroom door de chakras in balans gebracht. Hierdoor gaat je lichaam automatisch meer energie opnemen. Zo kan de kundalini energie op een veilige manier worden opgewekt.

  • Leer de voor- en nadelen van verschillende meditatieposities. Je krijgt stap per stap tot in de details uitgelegd wat je moet doen voor deze medititie: wat je met je lichaam moet doen en precies wat je met je gedachten doet.

 

 

Module 2: Energie Cultivatie
 

 • Leer fysieke bewegingen die energie opweken en op een erg krachtige manier door je lichaam stuwen. Dit is ideaal voor mensen die met healing of lichaamswerk bezig zijn, zo kun je steeds sterkere energie doorsturen.
 • Leer de specifieke ademahlingsmethode die jouw energieniveau op een veilige manier verhoogt.
 • Dit alles wordt op een gestructureerde manier aangeleerd, zodat je steeds meer energie kunt opwekken.
 • Leer energie verzamelen uit verschillende natuurlijke bronnen.

 

 

 Module 3: Magie

 • Nadat je in de vorige modules hebt geleerd hoe je jouw energie in balans brengt en de kracht van je geest versterkt, en hoe je jouw energie op een veilige en krachtige manier opwekt, leer je in deze module hoe je dit praktisch kunt aanwenden.

  • Techniek 1: De specifieke methode en ademhalingstechniek om telepathische boodschappen en commando’s uit te sturen. Dit is de methode zoals ik die demonstreerde op de Belgische TV.

  • Techniek 2: Een methode om jouw empathische vermogens te ontwikkelen zodat je via telepathie informatie kunt ontvangen. Hierdoor kun je -zelfs van op afstand – ervaren wat een andere persoon ervaart.

  • Techniek 3: Een krachtige manier om jouw eigen realiteit vorm te geven door energie te laden met een specifieke structuur. Dit is het echte manifesteren. Deze techniek is erg krachtig en vereist een goede concentratie. Daarom dat ik deze enkel aanleer aan mensen die deze volledige training hebben gehad.

  • Tot slot leg ik je een manier uit waarmee je jouw concentratie vermogen kunt trainen. Hoe sterker je concentratie, hoe krachtiger je energie kunt richten en dus hoe sterker je jouw realiteit op magische wijze tot stand kunt brengen.

WORKSHOP BONUS 1

Bovenop de training krijg je ook als bonus een Boeddhistische meditatie methode om helderziendheid te ontwikkelen. In meer gevorderde stadia kunnen mensen vorige levens herinneren met deze methode. Dit zal de eerste keer zijn dat deze in Europa wordt gedeeld.

WORKSHOP BONUS 2
Deelnemers ontvangen ook de DVDs van deze cursus. Ter waarde van 347 euro. Zo kun je thuis op elk gewenst moment alles nog eens nakijken of iets opnieuw bekijken. Tijdens de cursus kun je dan ook meer geconcentreerd de cursus ervaren, zonder je zorgen te moeten maken dat je iets zou missen.

DEELNEMEN?

Hoeveel kost deze volledige mentale en energetische training?

Wel, hoe plak je hier een prijs op, wat is de prijs voor deze informatie?

Gelet op het aantal reizen dat je zou moeten maken, de vliegtuigtickets en ander transport, het verblijf, de tijd die je in het zoeken en testen moet steken, etc. etc…. dan kom je toch al snel aan een bedrag van zo een 17.000 euro…

Nu, dat zou deze informatie slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk maken.

De bijdrage voor jouw deelname aan de workshop Meditatie & Energie Cultivatie, is een fractie van die som: 550 euro. .

De workshop gaat door 17-18 September te Oudenaarde, Belgie.


Inschrijven doe je door:
1) je volledige naam door te geven via info @ zensatie.com.
2) het bedrag voor deelname te storten op naam van:
Greater Potentials Ltd.; Schommelstraat 4, 9000 Gent, België
Met vermelding: Workshop Mentale Kracht
Op het rekeningnummer:
België: 001-4941246-45
Nederland: IBAN:  BE44 0014 9412 4645
SWIFT/BIC: GEBABEBB 

Vragen? Gebruik gerust ons contactformulier of bel ons.

 

Eind augustus ontvang je dan al de praktische details per e-mail. Koenraad Rau

 

 

(c) Greater Potentials Ltd.
Schommelstraat 4
9000 Gent 
 +32 468.10.83.18  +32 468.10.83.18